عارفانه، عالمانه و مجتهدانه باید وارد مباحث مهدویت شد
رئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این‌که مقام معظم رهبری می‌فرمایند که با عرفان، عالمانه و مجتهدانه باید وارد مباحث مهدویت شد، اظهار کرد: امامت و مهدویت را باید با عرفان پیدا کرد نه با احساسات؛ اگر این مسئله همراه با شناخت باشد دچار آسیب‌ها و مشکلات نخواهیم شد.
برای مطالعه کامل متن به ادامه مطلب بروید.


آیت‌الله محمدرضا مهدوی‌کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز 23 تیرماه در مراسم افتتاحیه هفتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت ضمن بیان این مطلب با قرائت آیه شریفه 55 سوره مبارکه نور گفت: خداوند متعال در این آیه شریفه می‌فرمایند: وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُم فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضَى لَهُمْ وَلَیُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا؛ خدا به کسانى از شما که ایمان آورده و کارهاى شایسته کرده‏اند وعده داده است که حتما آنان را در این سرزمین جانشین [خود] قرار دهد همان‌گونه که کسانى را که پیش از آنان بودند جانشین [خود] قرار داد و آن دینى را که برایشان پسندیده است به سودشان مستقر کند و بیمشان را به ایمنى مبدل گرداند.»

وی افزود: بحثی که مورد توجه این همایش است از جهات مختلف مورد اهمیت است. این همایش از جهت موضوع، اهداف، پایگاه، خاستگاه و هم از لحاظ سند و هم از لحاظ وسیله و ابزار برای رسیدن به هدف دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای است.

آیت‌الله مهدوی‌کنی در ادامه سخنانش در تشریح این سخنان با تفسیر و برداشت خود از آیه شریفه 55 سوره مبارکه نور اذعان کرد: وعده الهی تخلف ندارد، پس یک موضوع قطعی است که قرآن برای ما بیان می‌کند. وعده به کسانی که ایمان آوردند و دارای عمل صالح هستند.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: خطاب خداوند متعال خطاب به مؤمنان واقعی است که بعد از ایمان عمل صالح دارند، عمل صالح با عمل حسن فرق دارد؛ لذا بیشتر تأکیدات خداوند در قرآن بر عمل صالح است اگرچه بر حسنات هم توجه دارد.

وی با بیان این‌که در روایات ما رسیده است که در عصر غیبت باید چه کار کرد تا زمینه ظهور فراهم شود. تصریح کرد: بعد از این دو مطلب؛ یعنی ایمان و عمل صالح است که خداوند متعال کلمه «استخلاف» را ذکر می‌کند. استخلاف این است که انسان صالح از ریشه جان‌ها و باطن جمعیت به مقام خلافت می‌رسد.

آیت‌الله مهدوی‌کنی ادامه داد: خداوند عنایت خاصی دارد که وعده کرده که مؤمنان خاصی را استخلاف کند. در سوره مبارکه مائده، دین مرضیّ خداوند دین ولایی و دین ناب محمدی(ص) است. وقتی استخلاف واقع می‌شود خوف از دل مؤمنین می‌رود و طبق این آیه شریفه در سراسر وجود مؤمنان امنیت ایجاد می‌‌شود و خوفی باقی نمی‌ماند و مردم دیگر تقیه ندارند و فقط حرف خداوند را گوش می‌دهند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: آن روز، روزی است که هیچ‌گونه تقیه‌ای وجود ندارد و خوفی از هیچ شخصی وجود ندارد. در چنین روزی که جای تقیه وجود ندارد، دیگر خوف و ریاکاری و ... نیست اگر کسی کفر بورزد کفرش و توجیهاتش پذیرفته نیست. وعده بزرگ الهی ما را دعوت به انتظار می‌کند. برای انجام چنین وظیفه‌ای در روایاتی که از معصومان(ع) رسیده، وظایف تشریح شده است. برخی انتظار را به بی‌حالی تعبیر می‌کنند، این افراد می‌گویند خداوند در دفع کفر و جنگ میان کفار و مؤمنین باید ناصر باشد و نه فقط ناظر. در حالی‌که این دیدگاه اشتباه است.

وی با بیان اینکه مسئله استخلاف مربوط به مؤمنینی است که صالح باشند، اظهار کرد: مقام معظم رهبری می‌فرمایند که با عرفان، عالمانه و مجتهدانه باید وارد مباحث مهدویت شد. امامت و مهدویت را باید با عرفان پیدا کرد نه با احساسات، اگر با شناخت باشد دچار آسیب‌ها و مشکلات نخواهیم شد. پرهیز از افتراق و تفرق در زمان غیبت وظیفه ماست.

رئیس دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه برای رسیدن به هدف ظهور باید اتحاد وجود داشته باشد، عنوان کرد: سفارش امام صادق(ع) است که مردم در زمان غیبت سه وظیفه دارند که امامشان را بشناسند، تسلیم در برابر سخنان امام(ع) باشند و از قول فصل هم که مربوط به امام(ع) است، پیروی کنند. شأن امام(ع) و مقام امامت این است که دفع اختلاف از امت کند.

آیت‌الله مهدوی‌کنی تصریح کرد: در زمان گرفتاری، هم صبر فردی و هم صبر جمعی باید وجود داشته باشد و همه باید به فرمان مقام معظم رهبری عمل کنیم. در نظام قوای متعدد باید با هم تعامل داشته باشند و اگر نتوانستند رهبری باید این وحدت را ایجاد کند. باید با برابری، تألف، فداکاری و مجاهده و تبعیت از مقام معظم رهبری این نظام را حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم جزء منتظران باشیم، وظیفه داریم که در زمان انتظار این انقلاب را حفظ کنیم، تصریح کرد: اکنون اوضاع دنیا در موقعیت خاصی قرار گرفته است و باید قدر این نظام را بدانیم تا راه امام خمینی(ره) و شهدا را ادامه دهیم.

یادآور می‌شود، هفتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت با ارائه 55 مقاله داخلی و خارجی در چهار کمیسیون، 23 و 24 تیرماه در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما در تهران برگزار می‌شود.

به نقل از ایکنا