فعالیت بانوان قرآن‌پژوه باعث خرافه‌زدایی از باورهای مذهبی می‌شود
گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر علمی همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه خرافه‌زدایی از باورهای مذهبی را از جمله دستاوردهای بانوان قرآن‌پژوه در سطح جامعه عنوان کرد.

برای دیدن متن کامل به ادامه مطلب بروید.


حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبداللهیان، دبیر علمی همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) در خصوص ابعاد تأثیرگذار این همایش در ایران و جهان اسلام اظهار کرد: در آغاز این همایش افق‌های روشنی مد نظر بود ولی نه به میزانی که امروز به آن نائل شده‌ایم.

وی ادامه داد: هم‌اکنون حدود 15 هزار پایان‌نامه قرآنی مربوط به این همایش در قم جمع‌آوری شده که مرجع خوبی برای دانشجویان، اساتید و قرآن‌پژوهان سراسر کشور شده است و در زمینه کارهای علمی برای آن‌ها یک پشتوانه علمی حساب می‌شود و از این بانک پایان‌نامه‌ها می‌توان به عنوان یک سرمایه ملی یاد کرد.

حجت‌الاسلام عبداللهیان افزود: این بانک اطلاعاتی برای جهان اسلام نیز اهمیت ویژه‌ای دارد و از این تعداد حدود 8 هزار پایان‌نامه مربوط به بانوان قرآن‌پژوه است که این مسئله جهان اسلام را شگفت‌ زده کرده است. جمع‌آوری این پایان‌نامه‌ها باعث شده است که در سراسر کشور از موازی‌کاری پرهیز شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر کسی بخواهد یک پایان‌نامه قرآنی بنویسد استعلام به عمل می‌آورد که آیا پایان‌نامه‌ای در این زمینه نوشته شده است یا نه؛ بعد از اطلاع از این مسئله، یا موضوع خود را عوض می‌کند یا مطلب جدیدی را انتخاب می‌کند تا حرف جدیدی زده شود. وارد کردن پژو‌هش‌های قرآنی به ژرفا و مرحله جدید و نوآوری و ابتکار، از نتایجی بوده است که ما از برپایی همایش بانوان قرآن‌پژوه به دست آوردیم.

وی بیان کرد: از آنجا که هنر در نشر هر ایده و فکری حرف اول را می‌زند، در همایش بانوان قرآن‌پژوه نیز در باب هنر توجه خاصی شده است و در هر دوره‌ تعدادی از بانوان هنرمند قرآنی نیز تکریم می‌شوند. این بانوان هنرمند در رشته‌های خوشنویسی، نگارگری، منبت، معرق، قلم‌زنی و در رشته‌هایی مانند کارگردانی، نویسندگی و ... برگزیده می‌شوند.

دبیر علمی همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه تصریح کرد: هنرمند به خاطر داشتن این هنر بر روی عموم جامعه به خصوص بر روی نسل جوان تاثیرگذار است. یعنی نسل جوانی که امروز در مراکز و کلاس‌های هنری شرکت می‌کند، قطعاً جذب هنر این هنرمندان قرآنی خواهند شد.

وی عنوان کرد: این بانوان هنرمند که در این همایش تکریم می‌شوند در واقع ستارگان درخشانی هستند که در مناطق خود ارزش‌ها و آموزه‌های قرآن کریم را با رفتار و گفتار و هنر خود در جامعه انتشار می‌دهند و تجسم می‌بخشند. تبلیغ کار بانوان هنرمند از دیگر دستاوردهای این همایش است. نیمی از جامعه ما را بانوان تشکیل می‌دهند و این در حالی است که زبان بانوان تاثیرگذارتر است.

حجت‌الاسلام عبداللهیان گفت: مادران یک خانواده، تاثیر بیشتری نسبت به پدر بر فرزندان دارند. تشویق بانوان مبلغ که فرهنگ قرآن را نشر می‌دهند از محورهایی بوده که در این چند سال بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. فعالیت دینی و قرآنی این بانوان در جلسات باعث می‌شود که سطح آگاهی دینی در بین بانوان بالا رود و خرافات از بین این بانوان رخت بربندد.

وی ادامه داد: از دیگر اثرات برپایی این همایش در سطح بین‌الملل می‌توان به این اشاره کرد که همه ساله بانوانی از همه کشورها به ایران می‌‌آیند و از نزدیک می‌بینند که چندین هزار بانوی قرآن‌پژوه در یک محفل جمع شدند و همیشه این صحنه در ذهن او حک می‌شود که ایران چه ظرفیت بالایی در این سرزمین دارد.

وی افزود: وقتی این بانوان به کشور خود برمی‌گردند، تبدیل به یک مبلغ خوب برای جمهوری اسلامی ایران می‌شوند و از این نظام به نیکی یاد می‌کنند. در غرب و به خصوص در غرب اروپا تلاش بر این است که بانوی ایرانی را کم‌‌سواد جلوه دهند و دائماً صحنه‌هایی مانند پخت و پز، بچه‌داری و ... را نشان می‌دهند و به حضور بانوان در جوامع علمی و هنری ایران نمی‌پردازند.

دبیر علمی همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه اظهار کرد: این رشد و ترقی بانوان همگی مرهون نظام جمهوری اسلامی است. زیرا اولین پایان‌نامه کارشناسی ارشد در سال 1366 دفاع شده است. یعنی این دانشجو تحصیل خود را حدوداً در سال 1362 شروع کرده بود. ما حتی یک پایان‌نامه قرآنی قبل از انقلاب اسلامی نداشتیم.

وی درباره برنامه‌های بعدی این همایش‌ خاطرنشان کرد: از برنامه‌های پیش روی ما یکی در محور هنر است که بتوانیم این هنرمندان و آثار آن‌ها را در جشنواره‌های بیشتری در داخل و خارج از کشور شرکت دهیم تا این آثار هنری را فراروی جهانیان قرار دهیم. مطلب بعدی این‌که امید است که یک شناخت‌نامه‌ای از بانوان قرآن‌پژوه داشته باشیم.

حجت‌الاسلام عبداللهیان تاکید کرد: تلاش بر این است که مشخصات فکری و فعالیت این بانوان در قالب شناسنامه‌ای تدوین شود. همچنین با جهت‌دهی بتوان همین حرکت قرآنی در بین بانوان را تقویت کنیم تا حدی که بشود در سطح جامعه جلوی خرافات در باورهای دینی گرفته شود و سطح اندیشه و فکر عموم بانوان را متحول کنیم و ترقی بدهیم.

دبیر علمی همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه در پایان با اشاره به نقش دو هفته‌نامه «رایحه» در ترویج و گسترش معارف قرآنی یادآور شد: در نهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه حدود 270 مقاله به دبیرخانه رسیده است که این مقالات در برخی از نشریات چاپ شده است و تعدادی هم در روز همایش ارائه می‌شود. همچنین ویژه‌نا‌مه «رایحه» از سوی خبرگزاری ایکنا نقش ویژه‌ای در معرفی نفرات برتر و آثار آن‌ها به جامعه دارد.


منبع : ایکنا